Ferestre pentru acoperis tip terasa

Materialele moderne si tehnologiile noi din industria constructiilor au condus la aparitia a tot mai multe cladiri cu acoperisuri plate dar, deseori, in acest tip de arhitectura, exista incaperi in care nu pot fi montate ferestre verticale sau ferestre de mansarda. Stiind ca, pentru a asigura confortul persoanelor, fiecare incapere are nevoie de o sursa de lumina naturala, FAKRO ofera o gama de ferestre pentru acoperisuri tip terasa. Aceste ferestre reprezinta solutia ideala pentru a aduce lumina naturala in interiorul cladirii, oferind in acelasi timp o izolare termica excelenta si posibilitatea de aerisire.

La fabricarea ferestrelor FAKRO pentru acoperisuri tip terasa sunt utilizate solutii inovatoare si materiale de cea mai buna calitate. Parametri de izolare termica excelenti, lumina naturala din abundenta, posibilitatea de ventilare, operarea usoara, gama larga de accesorii si, nu in ultimul rand, estetica desavarsita a ferestrelor FAKRO pentru acoperisuri tip terasa, sunt atributele care asigura un grad ridicat de confort persoanelor care locuiesc in cladiri cu acoperis terasa.

Principalele tipuri de ferestre pentru acoperiș terasă sunt:

icon_F

Tip F

Cu geam inovator
icon_C

Tip C

Cu geam termoizolator si cupola din policarbonat
icon_G

Tip G

cu geam antiefractie și modul de sticla suplimentar

Sunt disponibile in trei variante în functie de modul de operare:

  • Fara deschidere (fixe) – DXF, DXC, DXG
  • Cu deschidere manuala – DMF, DMC, DMG
  • Cu deschidere electrica – DEF, DEC, DEG

Principalele avantaje ale ferestrelor FAKRO pentru acoperisuri tip terasa:

icon_flat_1

Eficienta energetica mare
Datorita constructiei speciale, ferestrele FAKRO pentru acoperisuri tip terasa asigura parametri excelenti de izolare termica.
Ferestrele tip F (fara cupola) sunt disponibile cu geam triplucameral DU8, coeficientul de transfer termic pentru intreaga fereastra fiind U=0.64 W/m2K conform EN 14351-1, fapt care face ca aceste ferestre sa poata fi utilizate in cladiri foarte eficiente energetic, precum si in cladiri pasive.
Ferestrele tip C (cu cupola) cu geam pasiv triplucameral U8 (VSG) au coeficientul de transfer termic U=0.55 W/m2K conform EN 1873 (pentru dimensiunea 120x120cm). Acest coeficient este pentru intreaga fereastra (toc, geam si cupola). Utilizarea acestui tip de geam conduce la costuri reduse cu incalzirea locuintei in timpul iernii.

icon_flat_2

Siguranta
Ferestrele DMF DU6 Secure, DXF DU6 Secure, DMC P4 Secure si DXC P4 Secure satisfac cerintele Normelor Europene 2nd antiefractie clasa RC 2 N EN 1627. Mai mult, au cea mai mare clasa de rezistenta la impact – SB 1200 conform EN 1873. Astfel, optand pentru aceste ferestre, creste singurata si protectia anti-efractie a intregii cladiri.

icon_flat_3

Lumina naturala din abundenta
Functia principala a ferestrelor pentru acoperis tip terasa este, ca si in cazul ferestrelor de mansarda sau verticale, cea de a asigura lumina naturala in interiorul cladirii. Formele special proiectate ale profilelor ferestrelor FAKRO pentru acoperis tip terasa ofera o suprafata vitrata cu 16% mai mare, comparativ cu ferestrele similare ale altor producatori.

icon_flat_5

Gama larga de accesorii
Utilizarea accesoriilor interioare si exterioare potrivite contribuie la cresteria functionalitatii si aspectului estetic al ferestrelor pentru acoperis tip terasa. Rulourile exterioare protejeaza impotriva supraincalzirii incaperii, in timp ce ruloruile interioare permit controlul cantitatii de lumina naturala din interior si, datorita gamei de culori disponibile, se potrivesc perfect oricarui design interior.
Ferestrele electrice pentru acoperis tip terasa sunt actionate utilizand telecomanda Z-Wave. Datorita pozitionarii in cercevea, servomotorul este protejat impotriva conditiilor meteo nefavorabile, asigurand o durata de utilizare mai mare si o operare fara probleme. Mai mult, ferestrele actionate electric sunt echipate cu senzor care activeaza automat functia de inchidere a cercevelei in cazul ploii.

icon_flat_4

Dimensiunile non-standard
Pe langa dimensiunile standard, ferestrele tip F pot fi fabricate in orice alta dimensiune cuprinsa intre 60x60cm si 120x220cm. Standardele de iolare termica ale cladirilor au crescut semnificativ iar vechile luminatoare montate pe acoperisurile terasa nu mai corespund cerintelor actuale. Proprietatile ferestrelor tip F permit inlocuirea rapida si precisa a acestor luminatoare (care adeseori au dimensiuni non-standard) si contribuie la imbunatatirea parametrilor de izolare termica a intregii cladiri.

Structura ferestrelor de acoperis tip terasa

Flat_roof-_windows1
  • tocul este fabricat din profile PVC multicamerale.
  • culoarea profilelor interioare este alba (RAL 9010).
  • materialul profilelor nu absoarbe umezeala, fiind rezistent la coroziune si la alti factori de mediu. Astfel, ferestrele pot fi utilizate in orice tip de incapere.
  • profilele sunt umplute cu material izolator, contribuind la parametri termici ai ferestrelor.
  • constructia ferestrelor asigura imbinarea usoara si etansa cu materialul invelitor.
Flat_roof-_windows3

Servomotorul ferestrelor cu deschidere electrica este pozitionat in cercevea, fiind protejat impotriva conditiilor meteo nefavorabile (ploaie sau zapada).
Aceasta pozitionare asigura o operare fara probleme a servomotorului si a elementelor de control.

Flat_roof-_windows4

Ferestrele cu deschidere electrica (tip F si tip C) au incorporat un senzor care activeaza automat functia de inchidere a cercevelei in timpul ploii.